Hvorfra min verden går

Et skriv vi havde i Vendelboposten:
” I en tid hvor vi hører om flygtninge og immigranter der krydser grænserne til Europa og Danmark, har det været bredt diskuteret hvem det egentlig er der kommer op. Hvem er muslimerne i Danmark? Og er vi egentlig så forskellige?

I den anledning vil den nordjyske kulturforening, Culture Up North i samarbejde med boligforeningen Lejerbo København, lave et arrangement i Hirtshals Kulturhus, den svenske sømandskirke. Lejerbo København administrerer blandt andet boligafdelingen Mjølnerparken på Ydre Nørrebro – i Mjølnerparken bor der ca. 1.900 mennesker med mange forskellige etniske og religiøse baggrunde.

Fatema Hussein og Jawad Zahid er to unge mennesker der begge er vokset op i Mjølnerparken. Fatima har taget en uddannelse i virksomhedskommunikation fra SDU og vil fortælle om sine grunde for at gå med tørklæde og hvad det har betydet for hende at vokse op i en blanding af dansk og arabisk kultur. Jawad, der læser medicin vil fortælle om hvordan det er, at være vokset op samme sted, og samtidig med Omar, som stod bag terrorhandlingerne i København i februar 2015, og hvordan det kan være de to fik meget forskellige skæbner.

Det hele finder sted lørdag den 19. september i Hirtshals kulturhus, den svenske sømandskirke, kl. 19.30. Arrangementet er gratis og varer i ca. to timer”.

Det var et rigtig spændende projekt. Hvor der også blev sat fokus på, om vi virkelig er så forskellige fra det Ydre Nørrebro, og så til det højrepræget Hirtshals.